HomeBlogHoe ziet verkoop er in de praktijk uit?

Hoe ziet verkoop er in de praktijk uit?

Hoe ziet verkoop er in de praktijk uit?

Hoe ziet verkoop er in de praktijk uit?

Wat kom ik vandaag de dag tegen?

In eerdere blogs beschreef ik welke inzichten we opgedaan hebben na meer dan 3000  klant interviews. Op dit moment ben ik weer volop bezig om klanten f2f te interviewen.

Wat zeggen die klanten vandaag, waar zouden zij verbeteringen willen zien?

Stel vragen en vraag door, loop stage bij me en ga mij kennen en snappen als klant, snap mijn operatie, snap mijn klanten, snap mijn verdienmodel en calculaties, snap de gehele keten, snap de waarde verdeling in de keten, snap mijn logistiek en de logistiek in de keten. Kortom; Inlevingsvermogen.

Kom vervolgens met klant specifieke oplossingen die mij echt gaan helpen met mijn uitdagingen en problematieken. Die mij onderscheidend maken ten opzichte van mijn klanten. Biedt mij minstens een level playing field. Kortom; Maak mij succesvol en help mij aan een NPS-score 9 bij mijn klanten.

Aanvullend, ben eerlijk en transparant over de rol die je wil en kunt spelen samen met mij.     

Samengevat, verkopen is en blijft een serieus vak dat door de beoefenaars, en hun directie, serieus genomen dient te worden. Dat start met het serieus nemen van de klant. Het willen snappen van die klant. Maximaal willen inleven in zijn uitdagingen en problematieken. Het is begrijpen om begrepen te worden. Dit moet leiden naar een optimale customer experience en een NPS-score van een 9 met de daar bijbehorende méér omzet en loyaliteit.  

Hoe begrijpen om begrepen te worden?

Praat eens met Matty Geertsen 06-10516021 of Marco Geertsen 06-10519173.