HomeBlogDe belangrijkste rol van verkoop directeuren?

De belangrijkste rol van verkoop directeuren?

De belangrijkste rol van verkoop directeuren?

De belangrijkste rol van verkoop directeuren?

Zorgen voor écht goede verkopers, accountmanagers.

Zoals in mijn vorige blog besproken, de belangrijkste beïnvloeder  van de NPS-score blijkt de kwaliteit van de verkoper, accountmanager te zijn.  Sterker:  aanvullende analyse leert ons dat een verkoper, accountmanager die écht goed is meer dan 10% méér omzet ophaalt dan een gemiddelde verkoper. 

Wat is dan een van de belangrijkste verantwoordelijkheden van een verkoop directeur, sales  manager of commercieel  manager?

Ervoor zorgen dat zijn verkopers, accountmanagers tot de beste uit het vak behoren. Dat zijn de verkopers die bij hun klanten impact maken. Impact maken omdat ze de wil en de volharding hebben om de klant écht te begrijpen om vervolgens daarnaar te acteren.

Verkoop directeuren moeten constant bezig zijn met de kwaliteit van hun verkopers, accountmanagers. Via regelmatige klant tevredenheid onderzoeken en persoonlijke gesprekken met klanten kunnen zij de kwaliteit van hun corps monitoren. Ervan uitgaande dat expliciet gevraagd wordt aan de klant naar de kwaliteit van de verkoper. Die inzichten vertalen in persoonlijke ontwikkel plannen per verkoper, accountmanager. Vervolgens de verkoper coachen naar het beoogde niveau. Dat vergt tijd! Zie jezelf als trainer van top club. Constant bezig zijn met het beter maken van de individuele spelers ten dienste van het team.  

Belangrijk daarbij is concrete ambitie. Durven uitspreken en opschrijven dat we bij die klant een NPS-score van een 9 willen halen en dat mijn verkoper van de klant een 9 moet krijgen.

Op het moment dat we een NPS-score 9 ambitie hebben opgeschreven betekent dat ook dat de gehele organisatie dat moet onderschrijven en ‘mee produceert’ aan het gestelde doel.  

Weten hoe je een professionele verkoop organisatie bouwt?  

Praat eens met Matty Geertsen 06-10516021 of Marco Geertsen 06-10519173.