HomeBlogWat is het belang van sterke relaties

Wat is het belang van sterke relaties

Wat is  het belang van sterke relaties

Wat is het belang van sterke relaties ?

Waarom juist nú werken aan sterke relaties ?

Afgelopen week stuitte ik op een column van Ben Tiggelaar in het NRC van 1 mei. 

“Sterke relaties maken dat je meer kennis deelt, meer gezamenlijke plannen smeedt en elkaar het voordeel van de twijfel gunt bij experimenten. Goede relaties in de werkomgeving zijn geen luxe. Ze vormen – meer dan ooit – de kern van de zaak. Wie de sterkste relaties onderhoudt met klanten, partners, medewerkers en andere belanghebbenden, is vaak het best in staat dit soort crises te overleven. Dat is kort samengevat wat Rosabeth Moss Kanter, hoogleraar aan de Harvard Business School, zegt in een recent interview. Bron: NRC Ben Tiggelaar.

Weten we hoe sterk onze relatie is met onze klanten en checken we dat regelmatig, samen mèt onze klant?

Hebben we een sterke klant relatie als een concrete ambitie geformuleerd?   

Hebben we een programma, nu en in de toekomst dat ervoor gaat zorgen dat we een sterke relatie gaan krijgen en houden?

We weten vanuit duizenden interviews met klanten dat het bouwen aan relaties professionele, volwassen en wederkerige relaties oplevert waardoor er een exceptionele Customer Experience ontstaat. Het resultaat: een effectieve en efficiënte oprechte samenwerking is en ca. 20% méér omzet. Bovendien wordt samenwerken dan als erg leuk, opwindend en inspirerend ervaren.

We weten ook dat sterke relaties bouwen en onderhouden meer weg heeft van het lopen van een marathon dan het trekken van een sprintje.  Het vergt drive, volharding en tijd.

Het is dan ook een illusie te veronderstellen dat elke 2 jaar een nieuwe verkoper naar de klant sturen je een sterke relatie gaat opleveren.  Het tegendeel is waar.

Weten hoe een sterke relatie te bouwen en daarmee 20% méér omzet?

Praat eens met ons en neem contact op met Matty Geertsen 06-10516021 of Marco Geertsen 06-10519173.