HomeBlogWie wil de beste verkoper, accountmanager van N...

Wie wil de beste verkoper, accountmanager van Nederland worden?

Wie wil de beste verkoper, accountmanager van Nederland worden?

Wie wil de beste verkoper, accountmanager van Nederland worden?

 

Ik mocht aanwezig zijn bij een webinar van Jef Staes. Die vertelde dat mensen en organisaties groeien door passie en talent snel te ontdekken en snel tot wasdom te brengen. Passie als het vermogen tot afzien en hartstocht.

Dat strookt met hetgeen wij tegenkomen in onze onderzoeken naar klantgerichtheid en wat wij horen in gesprekken met klanten. Accountmanagers die passie laten zien en talent hebben voor het verkoop vak scoren goed bij  klanten met vaak 10 tot 20% meer omzet dan hun collega’s die gemiddeld scoren. Klanten noemen passie expliciet bij de Top-10 vaardigheden die horen bij de ideale accountmanager. Passie als de wil om alles van de klant te willen weten om met adequate oplossingen te komen.

Dat betekent dat je als accountmanager, verkoper expliciet moet uitspreken dat je de beste wil worden. Ervan uitgaande dat je passie en talent bezit. Vervolgens mag je van je organisatie verlangen dat zij er mede voor zorgen dat jouw passie en talent maximaal in ontwikkeling worden gebracht. Goed voor de organisatie en goed voor jou!

Hoe ontdek en ontwikkel jij passie en talent in jouw organisatie?

Praat eens met Matty Geertsen 06-10516021 of Marco Geertsen 06-10519173.